Ashcombe School Canopy, UK.

The canopy forms the cover to the new external court yard space at Ashcombe Children’s School. 

The simple cost effective conical design uses a free standing central mast with the perimeter supported at eaves level by a continuous ring beam. Stability of the eaves structure is provided via a radial arrangement of portalised leg supports, which in turn act to concealed rain water pipes. 

The PVC Type II fabric provides the lightweight weather protection to the central courtyard space.

Client:  Architen Landrell Associates 

Fabricator: Architen Landrell Associates 

Architect: DDA  

Location: Western-Super-Mare, UK 

Value of canopy contract: Approx £100,000 

Sector: Education

Service: Fabric / Steel

Status: Complete


Like what you see? Get in touch.

Print Page Contact Us
No images were found.